2018-07-16T08:42:40+02:00

Battaglino

Azienda Agricola Fabrizio Battaglino

Het wijnhuis Battaglino is gevestigd in Vezza d’Alba een kleine gemeente in de provincie Cuneo. Het bedrijf heeft ca. 5 hectares wijngaarden in de heuvels van Colla en Montebello.

Riccardo Battaglino begon in 1960 als een van de eerste wijngaardeniers om zelf van de druiven Nebbiolo en Barbera wijn te bottelen en te verkopen die al snel in de “Bolaffi World Wine Catalogue” belandden. Nu beheert zijn kleinzoon Fabrizio de Nebbiolo, Barbera en Arneis wijngaarden waarvan mooie wijnen worden gemaakt zoals Nebbiolo d’Alba d.o.c., Roero d.o.c.,  Barbera d’Alba d.o.c. en Roero Arneis d.o.c.

Het bedrijf is relatief klein maar Fabrizio heeft grote plannen […]

2018-07-16T08:41:56+02:00

Collina Serragrilli

Collina Serragrilli teelt al sinds eind van de 19e eeuw (4 generaties) druiven in de wijngaarden rondom Neive.

Vanaf het begin dat de druiven werden verkocht in vaten en wijn in bulk vaten geladen op ossenkarren is het bedrijf  doorgegeven van vader op zoon. Vandaag de dag wordt Collina Serragrilli gerund door de nieuwste generatie van de familie Lequio met de hulp van hun echtgenoten en schoonouders. De grootvader en overgrootvader werden bestempeld als lokale wijnboeren die wijnen maakte van de hoogste kwaliteit waarna Collina Serragrilli hoog aangeschreven staat in dit gebied.

www.serragrilli.it

2018-07-16T08:36:35+02:00

Guiseppe Cortese

De Cortese familie produceert al 3 generaties wijn. De wijngaarden Rabaja en Trivolera liggen in het hart van Rabajà in de omgeving van Barbaresco.
De familie Cortese houd altijd een sterke verbinding met het terroir. Het plukken en selecteren van de druiven gebeurd dan ook met uiterste zorg om de hoogste mogelijke kwaliteit te verkrijgen. De productie kenmerkt zich door een mix van traditionele vinificatie en de implementatie van de moderne processen voor het maken van wijn. Zo creëren ze elegante en complexe wijnen.
Het wijnhuis Giuseppe Cortese is recent verbouwd. In de nu ruime kelders heerst een natuurlijke luchtvochtigheid en de temperatuur is optimaal voor […]
2018-07-16T08:03:50+02:00

Cantina Francone

Het wijnhuis Francone ligt in het mooie dorpje Neive, in het gebied Barbaresco. Een eeuwenoud familiebedrijf waar van vader op dochter en van vader op zoon de wijn werd verbouwd en verkocht. In 1964 werden de huidige kelders gebouwd door Mauro Francone. Ze resulteerden in een modern en gastvrij wijnbedrijf, dat op dit moment wordt gerund door zijn zonen Fabrizio en Marco.
Piemonte Wijn heeft een groot aantal wijnen van Francone in het assortiment van de totaal 16 labels. Dit varieert van de dagelijkse Barbera’s en Dolcetto’s tot de exclusieve Barolo en Barbaresco. Of de heerlijke witte wijnen, mousseux en spumantes die Francone […]